Tribina za roditelje – Amaro drom
12/04/2021

https://palankadanas.com/category/amaro-drom/

ЦЗРЗ „АМАРО ДРОМ“ УЧЕСНИК ЗАВРШНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ПРОЈЕКТА „100 ЗА БУДУЋНОСТ“

Завршна конференција пројекта „100 ЗА БУДУЋНОСТ“ у реализацији Kанцеларије за инклузију Рома АП Војводине на иницијативу и у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог и партнером на пројекту, Центром за развој ромске заједнице „Амаро Дром“ одржана је вечерас у Палати Србије.

Пројекат је спроведен у оквиру ширег програма Немачке развојне сарадње „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“ који спроводи Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.


Општи циљ пројеката усмерен је на оснаживање 100 Ромкиња из 30 општина у Србији за њихово активно учешће у локалним заједницама и у широј заједници и у креирању локалних и националних политика које су усмерене на Роме и Ромкиње.
Представљени су резултати пројекта, учеснице, а сада активисткиње и агенти промена у својим заједницама и широј заједници, и заједнички је указано на значај њихове друштвене ангажованости и потребу да наставимо да их подржавамо на том путу.

Центар за развој ромске заједнице „Амаро Дром“ из Смедеревске Паланке је био активан партнер на овом пројекту а на завршној конференцији су присуствовале и активно учествовале у раду Здравка Симић и Милица Деспотовић као и још неколико представница из Паланке .