Пројекат „Образовање најмлађих генерација као покретача основа – ЕГАЛ против дискриминације“

Обичаји традиција и језик Рома и Ромкиња
15/02/2020
Међународни дан Рома 
08/04/2020

Пројекат „Образовање најмлађих генерација као покретача основа – ЕГАЛ против дискриминације“ реализује општина Смедеревска Паланка у сарадњи са организацијом ЦРРЗ Анардром као део ширег програма „Подршка ЕУ инклузији Рома- Оснаживање локалних заједница“ које реализује Стална конференција градова и општина, а финансира Европска унија.

 

Активности пројекта које су прекинуте због ванредног стања у земљи разлога Цороне вируса КОВИД 19, забране кретања и окупљања , увођење полицијског часа и праћење мера које прописује Влада Републике Србије и здравствене установе. Молим све грађане да остану у кући.

Старија лица преко 65 година пружаће подршку Центри за социјални рад, Црвени крст,Волонтери волонтерског центра и кризни штаб Општине Смедеревска Паланка.

Јако је важно да остане код својих кућа да поштујете правила и одлуке које се доносе у држави да сачувате здравље свих , тако што неће бити окупљања, јер с евирус веома брзо шири био стар или млад.

Активности које ћемо радити према пројекту су:

Пријава и упис деце у Припремни предшколски програм, упис деце од 5,5, до 6 година ,рођена 2014 године  и 2015.године  до 1.марта.

Деца за упис у рани развој деца од 1 до 5,5 година могу да се упишу у предшколску установу .

Деца стасала за школу рођена: 2013. Године и деца рођена до 1.марта 2014.године.

Молимо родитеље им је потребна подршка за упис деце за се деца упишу у основне школе да се јаве образовним установама или нама у организацији Амаро дром.

 

Додатна подршка за израду домаћих задатака од стране Ментора за помоћ деци коју је пружао пре ванредног стања и сада пружаће онлине путем друштвених мрежа.

Активности информисање и кампања антидискриминације ићи ће путем сајта и друштвених мрежа као и до сада.

Опремање техничког дела канцеларије организације наставиће се са активностима као набавка дидактичког материјала за рад са децом .

Активности које нећемо спроводити док траје ванредно стање су радионице, семинари и културни догађаји.

Молим вас останите код куће пружимо деци подршку која  је потребна за израду домаћих задатака, и драга децо научите родитеље неку од игара коју волите и дружите са својом породицом.