Чланице смо Ромске женске мреже
05/09/2019
ОБРАЗОВАЊЕМ НАЈМЛАЂИХ ПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ РОМА
15/11/2019

ЦИП Поводом програма Снажни од почетка и пројкета иницијатива за рани развој ромске деце у Србији од 2017 до 2018. године најзначајније резултате и успехе који су остварени у овом периоду током реализације пројекта:

Подигнута свест породица за учешће у пројектним активностима .Сарадња са локалном самоуправом у виду обезбедјивање простора за спровођење радионица и подршка буџетирање ЛАП-а за образовање Рома и Ромкиња.

Извршена анализа потреба 30 породица , посећено три насеља обухваћено пројектом два насеља и у припреми је израда акционог плана за спровођење активности на пројекту .

Спроведена заједничка Кампања за упис деце у ППП на предлог РНВО да се спроведе у насељима заједно са тимом из предшколске установе чији је резултат био повећан број деце у раном развоју укључени у образовни систем.

http://palankadanas.com/projekat-inicijativa-za-rani-razvoj-romske-dece-u-srbiji-realizovan-i-u-palanackoj-biblioteci/

Центар за развој ромске заједнице Амаро дром са својим фацилитаторима и координаторком је 30. априла имао посету Градској библиотеци „Милитун Срећковић“ у Смедеревској Паланци .
реализована је радионица за децу раног развоја из ромске заједнице , која су у програму Снажни од почетка , у пројекту ,,Иницијатива за рани развој ромске деце у Србији“.

http://www.tvjasenica.rs/vesti.php?id_vesti=9802&id_nad=44#.Xfm2cdVKjIU

(ВИДЕО) НВО „АМАРО ДРОМ“ ОРГАНИЗОВАО ЧИШЋЕЊЕ ДВОРИШТА РОМСКЕ ПОРОДИЦЕ

http://palankadanas.com/page/233/