Конференција за новинаре „Царе Интернатионал Балканс“
04/08/2019
ЦИП Снажни од почетка
07/10/2019

У сарадњи са другим организацијама учествујемо у кампањама јавног заговарања. У оквиру Месеца ромског женског активизма изводимо уличне акције и радионице са женама у насељима. Састанак Поводом ,,16 дана ромског женског активизма“ ЦРР Амаро дром чланица организације Здравка Симић са представницама Ромске женске мреже:

Дечији бракови нису традиција већ кршење људских права

https://www.rodnaravnopravnost.gov.rs/sr/press/vesti/sastanak-sa-predstavnicama-romske-zenske-mreze-deciji-brakovi-nisu-tradicija-vec-krsene

http://mrza.info/2015/03/page/2/

„Појава дечијих бракова у ромској заједници не представља део традиције већ кршење права детета и основних људских права“ главна је порука са састанка који је одржан између представница Ромске женске мреже Србије, Координационог тела за праћење реализације Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња за период 2016. до 2025. године и Координационог тела за родну равноправност.

Државни секретар господин Зоран Лакићевић је овом приликом поздравио све присутне, похвалио досадашње резултете представница присутних организација и нагласио да ће кабинет потпредседнице Владе наставити да пружа подршку Ромској женској мрежи у свим даљим активностима, уз заједничке и координисане напоре оба координациона тела.